Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Kiriakou (πρώην CIA): Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι έχουν αδύναμα συστήματα αεράμυνας... δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε drones

John Kiriakou (πρώην CIA): Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι έχουν αδύναμα συστήματα αεράμυνας... δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε drones
Ο John Kiriakou εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επανεξετάσουν σοβαρά τη στρατιωτική τους στάση και την αμυντική τους στρατηγική
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Ρώσος πρόεδρος Putin επεσήμανε τις αδυναμίες του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τις έχουν ακόμη αντιμετωπίσει, σημείωσε ο πρώην αναλυτής και πράκτορας της CIA John Kiriakou.
Σημείωσε ότι ο Putin, σε συνομιλία με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ George Bush, επεσήμανε ότι το Πεντάγωνο δεν διέθετε πυραύλους εδάφους-αέρος για την άμυνά του. Σύμφωνα με τον John Kiriakou, η Ουάσινγκτον αγνόησε την παρατήρηση του Κρεμλίνου.
Πρόσθεσε ότι 25 χρόνια αργότερα, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σημαντικά: οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην διαθέτουν επαρκή αριθμό τέτοιων πυραύλων για την προστασία σημαντικού αριθμού εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που κοστίζουν περίπου 5.000 δολάρια.
Ο John Kiriakou εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επανεξετάσουν σοβαρά τη στρατιωτική τους στάση και την αμυντική τους στρατηγική.
Ο John Kiriakou σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή, με βάσεις που υπάρχουν εκεί εδώ και δεκαετίες, και δεν είναι σε θέση να τις προστατεύσουν από ιρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης